Pondělí 29.4.2013

29.04.2013 18:55

Po příjemné sobotě a neděli, které jsme strávily v Bratislavě a které nám umožnily poznat základní údaje o Bratislavě a Děvíně, ale také poznat, jakým způsobem je věnována a hodnocena práce dobrovolnictví  v Bratislavě, jsme se v pondělí vrátily do práce v Žilině.

Dopoledne práce v prostorách UCV v ul. 1. máje a po obědě možnost zúčastnit se tříhodinové přednášky 2. ročníku "Zdravý životní styl". Program přednášky byl "Všeobecné pravidlá prvej pomoci". Látku přednášela paní Anna Škrulová, která dlouhá léta sama jezdila se sanitkou první pomoci a měla v této oblasti velké zkušenosti. Samotná přednáška byla jak teoretická, tak i praktická, protože byly k dispozici pomůcky pro výcvik první pomoci a účastníci si mohli přímo při hodině vyzkoušet jak se provádí umělé dýchání, jak se podobná pomoc poskytuje malým dětem, jak pomoci člověku, kterému "zaskočí sousto" ap. 

Hodina byla velmi živá, přednášející dávala řadu příkladů z praxe, bylo mnoho dotazů.

Proti přednáškám na FF jsou zdejší přednášky živější, zvláště ze stran posluchačů, ale na druhé straně se někteří posluchači i při výkladu přednášejícícho baví mezi sebou způsobem, který ostatní ruší a ztěžují jim porozumění přednášky.

Aloe Vera

 

Zpět